SEITAN STROGANOFF

Podle Ruedigera Dahlkeho.
Půl kila předem připraveného seitanu nakrájme na nudličky a opečeme na dvou lžících oleje ze všech stran. Osolíme, ochutíme třemi lžícemi sojové omáčky, mletou paprikou a pepřem a prozatím dáme stranou.
35 g sušených hříbků namočíme na dvě až tři hodiny do vody, slijeme a vodu vymačkáme.
V pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a tři stroužky česneku. Přidáme houby, 250 g spařených, oloupaných a nakrájených rajčat (já měla zmrazená divoká rajčata a ta se neloupou ani nekrájí), poprášíme 4 lžícemi hladké mouky, dobře promícháme a zalijeme 500 ml silného zeleninového vývaru (použila jsem vývar z přípravy seitanu). Vývar přidáváme postupně, nikoliv celý naráz, teprve až se vyvaří, přilijeme další. Vaříme půl hodiny a vmícháme 350 ml ovesné smetany, dvě na kostičky nakrájené sterilované okurky, lžíci francouzské hořčice, dvě lžíce láku z okurek a osmahnutý seitan. Povaříme pět minut společně. Pokud je třeba, můžeme dosladit třeba javorovým sirupem a okyselit citrónem, já jsem to ale už nedělala.
Jako příloha jsou skvělé gratinované brambory a salát.



Žádné komentáře:

Okomentovat