ZELENINOVÝ KOLÁČ Z POLENTY

Výborná bezlepková „pizza“, inspirací mi byl recept doktora Dahlkeho.
Přivedeme k varu půl osoleného litru zeleninového vývaru, okořeněného dobromyslí, vsypeme 150 g polenty a vaříme do zhoustnutí za stálého míchání. Hotovou polentu rozetřeme do pekáčku (cca 40/25 cm) vymaštěného olejem a uhladíme. Jakmile polenta vychladne a ztuhne, potřeme ji 400 g krájených loupaných rajčat se lžící panenského slunečnicového oleje.
V hluboké pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a necháme na něm změknout dvě červené cibule nakrájené na půlkolečka a jeden nadrobno nakrájený stroužek česneku. Přidáme jednu hlávku brokolice rozebranou na malé růžičky a jednu mrkev nakrájenou na tenké nudličky škrabkou na brambory. Osolíme a pět minut opékáme. 
Zeleninu navrstvíme na polentu s rajčaty a pečeme při 200 stupních půl hodiny.



Žádné komentáře:

Okomentovat