PÓRKOVÁ OMÁČKA S POLENTOVÝM KNEDLÍKEM

Půl kila pokrájeného pórku necháme změknout na dvou lžících oleje. V nádobě rozkvedláme 250 ml rostlinného mléka, 250 ml zeleninového vývaru, dvě lžíce hladké kukuřičné mouky a sůl. Vlijeme k pórku a vaříme deset minut za častého promíchání. Podáváme s polentovým knedlíkem: Do hrnce dáme 500 ml vody, 500 ml rostlinného mléka, sůl a 300 g kukuřičné polenty (krupice). Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme na hustou kaši, ve které se vařečka sotva pohne. Vyklopíme na pomaštěný vál a po částečném zchladnutí vytvarujeme knedlíky. Můžeme je nakrájet a opéct před podáváním na pánvi.



2 komentáře:

  1. Úplně jsem dostala chuť si tohle uvařit. Není jiné východisko - cestou domů koupím pórek a polentu. Už se těším :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Velké díky za skvělý tip na dnešní superrychlý oběd! Pórkovou omáčku jsem vylepšila o špetku muškátového oříšku, který krásně provoněl celou kuchyni :-) Talíř doplnilo natvrdo uvařené vajíčko, takže o bílkoviny v tomto jídle nebyla nouze ;-)

    OdpovědětVymazat