BRAMBOROVÝ SALÁT S ŘEDKVIČKAMI

Výborný bramborový salát, vhodný též ke štědrovečernímu stolu.
Uvaříme ve slupce kilo brambor, oloupeme je a nakrájíme na kostičky. V páře uvaříme pět mrkví a taktéž je nakrájíme na kostičky. Dále pokrájíme tři naťové cibulky, svazek ředkviček a tři řapíky celeru. Všechno to promícháme v míse. Můžeme též přidat něco oliv, kaparů nebo naložených dřínků, to je volitelné. 
Jedno větší avokádo rozmačkáme vidličkou, promícháme s 50 ml panenského olivového oleje, lžící hrubozrnné hořčice, šťávou z půlky citrónu, jedním utřeným stroužkem česneku, solí a pepřem. Vmícháme do salátu, případně dosolíme a necháme odležet. Po nějaké době avokádo zhnědne, tím pádem změní barvu celý salát, ale na chuť to nemá žádný vliv. Pokud by vám ale zhnědnutí vadilo, použijte místo avokáda prostě majonézu nebo sojanézu (to pak vynechejte olej).


Žádné komentáře:

Okomentovat