KVĚTÁK S POLENTOU

Moc dobré!
V rendlíku rozšleháme půl litru ovesného nebo jiného rostlinného mléka, půl litru vody, sůl, dvě lžíce rajského protlaku, sekanou petrželku a 300 g kukuřičné polenty. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme asi 7 minut na hustou kaši, kterou vyklopíme na navlhčený vál, upravíme do 1 cm silné placky a necháme vychladnout. Poté nakrájíme na trojúhelníky a opečeme na pánvi vytřené olejem.
Do vysoké nádobky na mixování nalijeme 50 ml sojového mléka, 100 ml slunečnicového oleje, přidáme půl lžičky soli, půl lžičky cukru, lžičku octa, lžičku hořčice a pepř. Tyčový mixér ponoříme až na dno, zapneme a asi půl minuty mixujeme pouze u dna. Poté začneme mixér pomaličku vytahovat nahoru, vznikne hustá rostlinná majonéza. Vmícháme nadrobno nasekanou cibuli a asi 8 sušených rajčat (předem namočených, aby změkla) nakrájených na nudličky. Hlávku květáku rozebereme na růžičky a uvaříme v páře. Osolíme. Na talíř narovnáme opečenou polentu a květák, ozdobíme omáčkou.



Žádné komentáře:

Okomentovat