CELOZRNNÉ ŠPAGETY S LIČIDLEM A MEDVĚDÍM ČESNEKEM

Po nějakém čase opět vařím z toho, co dala zahrada.
Ličidlo je trvalka původem z jihovýchodní Asie, její plody byly a snad dosud jsou využívány jako barvivo, tato rostlina k nám byla zavlečena ve třicátých letech minulého století a dále ji šíří ptáci. Vzhledem k tomu, že listy obsahují saponiny, je třeba je dvakrát po sobě krátce svařit a vodu vylít. Potom lze ličidlo používat stejně jako třeba špenát.
Pokud nemáte ličidlo, na tenhle recept použijte misku mladých kopřiv, které spaříte a jemně nasekáte.
V hluboké pánvi rozehřejeme dvě lžíce panenského olivového oleje a osmahneme na něm jen zlehka tři stroužky česneku a tři lžíce sezamového semínka. Přidáme 250 g najemno nastrouhané mrkve, posekané ličidlo, 30 g rýžové mouky (namlela jsem si v mlýnku rýži), ochutíme Bambovou solí (nebo obyčejnou) zamícháme, podlijeme 250 ml sojové smetany a 250 ml ovesného mléka a za občasného míchání dusíme na mírném ohni asi deset minut.
Půl kila celozrnných špaget uvaříme podle návodu na obalu a podáváme je s omáčkou posypané pokrájeným medvědím česnekem.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat