PAPRIKY PLNĚNÉ BULGUREM A HOUBAMI

Vynikající dobrota 
15 g sušených hřibů zalijeme v misce teplou vodou a necháme půl hodiny změknout. Čtyři papriky rozpůlíme, zbavíme stopky a semínek, opereme a necháme oschnout. 100 g bulguru uvaříme podle návodu na obale v osolené vodě. Na třech lžících oleje necháme změknout velkou pokrájenou cibuli a dva stroužky česneku, přidáme jednu mrkev nastrouhanou nahrubo a deset minut za občasného zamíchání restujeme. Vložíme scezené houby a dalších pět minut opékáme. Nakonec přidáme bulgur a hladkolistou petrželku. Pět minut společně mícháme, případně dosolíme a naplníme do rozpůlených paprik. Na dno pekáčku vložíme pokrájenou cibuli, dva stroužky nasekaného česneku, pokapeme třemi lžícemi olivového oleje, přidáme sklenici rajčatové omáčky, nejlépe domácí (nebo pokrájená čerstvá nebo konzervovaná rajčata) a 70 g zelených oliv. Na omáčku narovnáme plněné papriky, přiklopíme víkem a pečeme při 200 stupních hodinu. Posledních 10 – 15 minut pečeme bez pokličky. Podáváme s rýží, knedlíkem, těstovinami nebo jen s chlebem.


více ZDE

1 komentář: