BROKOLICE S ČESNEKOVOU MAJONÉZOU

Dneska jsem nemocná, celý den ležím a majonézu mi pomohl udělat můj muž. Ale i přesto, že nemám skoro žádnou chuť, musím říct, že jsem si pochutnala. A teď zpátky do postele!
Brokolici uvaříme v páře. Tři krajíčky bílého chleba (nejlépe domácího) zalijeme 200 ml ovesného mléka a necháme nasáknout. Vidličkou dobře rozmačkáme, přidáme 4 utřené stroužky česneku, dva naprosto čerstvé žloutky, nejlépe od domácích slepiček, ne od těch zavřených v kleci, osolíme a rozmícháme co nejvíc do hladka. Úplně to nepůjde, pořád zůstanou drobečky, ale to nevadí. Přidáme lžíci až dvě citrónové šťávy a čerstvě mletý pepř a metličkou šleháme, přičemž tenkým pramínkem přiléváme asi 10 lžic panenského olivového oleje. Na talíři brokolici poléváme touto pikantní omáčkou, podáváme s rýží, chlebem, brambory nebo jen tak bez ničeho, jen se syrovou zeleninou. Část bílého pečiva můžeme rozdrobit, nasucho opražit na pánvičce a jídlo jím posypat. Je to jednoduché a rychlé a zaručeně vám to bude chutnat.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat