DORT S TVAROHEM A DVOJÍM TĚSTEM

Nic dietního nečekejte. Pokud máte fobii z cukru, ani nečtěte dál 
Nejdříve připravíme piškotové těsto. 2 žloutky utřeme s 50 g třtinového cukru do husté pěny. V míse smícháme 40 g polohrubé mouky, 40 g kukuřičného škrobu a lžičku kypřicího prášku. 2 bílky ušleháme dotuha, vmícháme kůru z půlky citrónu, utřené žloutky a nakonec opatrně zapracujeme sypkou směs. Vymastíme dortovou formu o průměru 25 cm a vysypeme ji moukou. Nalijeme piškotové těsto a pečeme na 180 stupňů asi dvacet minut. Opatrně vyjmeme z formy a dáme vychladnout. Formu znovu vymastíme a vtlačíme do ní těsto připravené ze 100 g hladké mouky, 100 g celozrnné mouky, 40 g třtinového cukru, lžíce karobu a 80 g oleje. Pečeme na 180 stupňů deset minut.
Necháme vychladnout ve formě a mezitím si připravíme tvarohovou náplň, na kterou budeme potřebovat naprosto čerstvá vejce ze spolehlivého zdroje. 3 žloutky ušleháme se 100 g moučkového cukru a šťávou z půlky citrónu do husté pěny a postupně vešleháme 750 g plnotučného tvarohu. 250 ml mléka svaříme se třemi lžícemi agaru a trochu zchladlou hmotu vmícháme k tvarohu. Nakonec zapracujeme tuhý sníh ze tří bílků.
Tvarohový krém navrstvíme na karobový korpus a zaklopíme piškotovým. Přimáčkneme a necháme několik hodin chladit. Cukrujeme.



více tvarohových moučníků najdete ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat