RIZOTO PODLE RICHARDA BACHA

Když čtu v knížce, co se tam vaří, občas mám chuť to zkusit. Vy ne?
Na másle osmahneme červenou cibuli, přidáme 350 g vyprané jasmínové rýže a lžičku soli. Chvíli opékáme a když se začne rýže připalovat, zalijeme ji 750 ml horké vody a rychle přivedeme k varu. Jakmile se rýže začne vařit, ztlumíme plamen na minimum a necháme vydusit vodu, trvá to asi 15 – 20 minut. 
250 g zmražených nebo čerstvých fazolek povaříme 10 minut v osolené vodě a necháme okapat. 2 červené papriky nakrájíme nadrobno stejně jako 4 řapíky celeru. Kousek čerstvého zázvoru nasekáme na tenké nudličky. 
V hluboké pánvi rozehřejeme dvě lžíce másla nebo oleje a osmahneme na něm jednu červenou cibuli, přidáme zázvor, papriku a celer a opékáme asi deset minut. Vmícháme dušenou rýži, fazolky a dvě lžíce sojové omáčky.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat