CELOZRNNÉ PIŠKOTY

Pokud nemusím, už nekupuju nic hotového. Už se mi ani nechce kupovat piškoty, tak jsem zkusila udělat svoje domácí, máme svoje vajíčka, nic na tom není a jsou hned hotové.
3 žloutky a 50 g třtinového cukru ušleháme do husté pěny, vmícháme 1 lžíci bramborového škrobu a postupně vmícháváme na střídačku 60 g celozrnné špaldové mouky a tuhý sníh ze 3 bílků.
Na plech vyložený pečicím papírem klademe lžící nebo lžičkou, podle požadované velikosti piškotů, hromádky (můžeme použít i cukrářský sáček) a pečeme na 200 stupňů 15 minut.


více ZDE

4 komentáře:

  1. Zdravím, nevím, co jsem udělala špatně, ale po 8 minutách se mi spálily :-) takže si je příště budu hlídat i před budíkem :-) Jinak ty nespálené jsou fajn :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, všechny časy a teploty uvádím pouze orientačně. každá trouba peče trochu jinak a je třeba si uvedené hodnoty přizpůsobit podle svých zkušeností a zvyklostí. Hezký den :)

      Vymazat
  2. Dobry den, lze necim nahradit bramborovy skrob?

    OdpovědětVymazat