INDICKÁ OMÁČKA ZE ŽLUTÝCH FAZOLEK

Na třech lžících přepuštěného másla necháme v hluboké pánvi zpěnit 2 pokrájené cibule, 3 stroužky česneku a kousek nastrouhaného zázvoru. Po chvíli přidáme kávovou lžičku koření garam masala, lžičku kurkumy a osmahneme, dokud se nerozvoní. 500 g mladých žlutých fazolových lusků pokrájíme na kousky, přidáme je k cibulovému základu, podlijeme 200 ml silného zeleninového vývaru, osolíme a dusíme do poloměkka. Dvě velká rajčata oloupeme, nakrájíme nadrobno a přidáme je k fazolkám. Dusíme ještě 5 minut, všechno rozmixujeme a propasírujeme přes síto, vmícháme 250 ml zakysané smetany a prohřejeme. Podáváme s jasmínovou rýží.



více ZDE

2 komentáře: