SLADKÉ ROHLÍČKY

V míse smícháme 600 g hladké mouky, čtyři lžíce třtinového cukru, špetku soli a půl lžičky sušeného droždí. 
Rozpustíme 40 g másla a nalijeme ho do půllitrového hrnku, přidáme 1 vejce a dolijeme mlékem nebo syrovátkou. Rozšleháme a vmícháme do mouky. Zakryjeme fólií nebo pokličkou a necháme 12 hodiny při pokojové teplotě pomalu kynout.
Po vykynutí těsto prohněteme a na pomoučeném vále ho necháme pod mísou ještě 2 hodiny odpočívat. Potom rozvalujeme trojúhelníčky, posypeme je směsí cukru, skořice, kakaa, jablečné mouky nebo oříšků a stočíme. Narovnáme na plech vyložený pečicím papírem, dobře potřeme vajíčkem rozšlehaným s mlékem, (můžeme posypat mákem) a pečeme při 200 stupních asi 20 minut dozlatova.


více na https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu

Žádné komentáře:

Okomentovat