CELOZRNNÝ OŘECHOVÝ CHLEBÍČEK

V míse smícháme 300 g celozrnné hladké špaldové mouky, 3 lžičky kypřicího prášku, 150 g sekaných vlašských ořechů, půl lžičky pravé vanilky, půl lžičky skořice a 100 g nasekané hořké čokolády. V druhé míse rozmícháme 250 ml ovesného nápoje, 120 ml javorového sirupu a 100 ml slunečnicového oleje a smícháme se suchou směsí.
Vymažeme a vysypeme formu na biskupský chlebíček, těsto do ní nalijeme a pečeme při 150 stupních asi 60 minut.


více na https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu

1 komentář:

  1. Můj nejoblíbenější chlebíček s oříšky. Vždy ho nějak obměním, např. mixem oříšků, místo slunečnicového oleje dám kokosový, místo čokolády použiju kakaové boby, takže pokaždé je lehce odlišný, a přitom v základu bezvadný. Děkuji za něj!

    OdpovědětVymazat